Hard werken levert stress op, toch?

Ondernemen en sport lijken heel veel op elkaar. Het gaat over hard werken en hard trainen.

Ik loop al een tijdje hard en ik train elke zondagochtend met een loopgroep in de Loonse en Drunense (gorun, hele leuke groep). Ik kabbelde wat voort. Elke woensdag liep ik een halfuurtje. Weinig uitdaging, maar ik vond het wel prima. Om me heen gingen mensen een halve marathon of zelfs een marathon lopen.

Tijd om mezelf eens uit te dagen. Dus liep ik elke week een stukje extra. Telkens een kwartier erbij. Uiteindelijk liep ik 2 uur achter elkaar. Nooit gedacht dat ik het zou volhouden. Ik had een enorme stretch gemaakt.

En toen gebeurde het. Ik kreeg een blessure. Toen kon ik geen 2 uur meer lopen. Sterker nog, ik kan nog geen 5 minuten lopen want dan moet ik stoppen van de pijn.

Zie je wel, als je heel hard traint dan raak je geblesseerd. Of in het ondernemerschap: als je heel hard werkt, dan krijg je stress. En uiteindelijk word je genadeloos neergehaald.

En dat was ook zo. Ik werkte heel hard, had meer klanten en meer omzet. Ik was succesvol. Maar ik voelde stress

Toen kwamen de vragen.

Is dit wel het juiste pad?
Moet ik niet iets anders gaan doen?
Vind ik dit wel echt leuk?

Ik was vooral bezig met hard werken. En niet met werken vanuit mijn hart. Ik vergat het plezier. Wat vond ik leuk aan hardlopen? Waarom deed ik het eigenlijk? En hoe zat het met ondernemen? Waarom was ik er überhaupt aan begonnen?  Wat doe ik met plezier?

Als ik het vanuit mijn hart doe, dan raak ik niet geblesseerd. Als ik vanuit mijn hart werk, dan ervaar ik geen stress.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x