logo_gl-circel-lijn-wit

Schrijven als innerlijk kompas

Emailcoaching therapeutisch schrijven

Schrijven is als een spiegel voor het zelf. Een laagdrempelige manier voor zelfonderzoek en de antwoorden écht uit jezelf halen.

Therapeutisch schrijven helpt bij concrete vragen zoals:

 • Zal ik van baan wisselen of niet?
 • Ben ik gelukkig in mijn huidige relatie?
 • Wil ik ondernemer worden of in loondienst blijven?
 • Hoe kan ik meer plezier ervaren in mijn leven?
 • Waarom kom ik steeds in conflict met mijn familie?

Het helpt ook om een antwoord te formuleren op zingevingskwesties zoals:

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik echt?
 • Hoe kan ik van betekenis zijn?
 • Hoe maak ik een verschil?
 • Wat is mijn eigen pad en hoe volg ik dat?
 • Hoe maak ik verbinding met mezelf?

Grip op je leven

Iedereen is weleens somber en verdrietig, ervaart mindere dagen. Het betekent niet dat er iets mis met je is, het is menselijk. Het helpt om pijnlijke ervaringen een plaats te geven in relatie tot je levensverhaal. Het geeft inzicht, grip op je leven en mogelijkheid tot zelfsturing.

Zo werkt het emailtraject

Bij de start mail je jouw vraag naar mij. Dat kan een concrete vraag zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook zijn dat je een bepaald gevoel hebt dat je verder wilt onderzoeken. Het hoeft dus niet concreet te zijn.

Daarna spreken we een startdatum af en je ontvangt dan meteen de eerste opdracht. We beginnen op een werkdag naar keuze en eindigen op dezelfde werkdag de week daarna (bijvoorbeeld van woensdag t/m woensdag). Het coachtraject is een intensief weektraject. Je mag zoveel mailen als je wilt en je krijgt elke werkdag en zaterdag antwoord van mij. Dat is in de vorm van vragen of opdrachten.

De keuze voor een week is bewust gemaakt. Je gaat intensief aan de slag waarbij je echt de diepte in gaat. Het is te vergelijken met een coachtraject van 6-8 sessies. Er is geen mogelijkheid meer om jezelf te verstoppen. Bovendien kun je een ervaring of gebeurtenis direct delen en krijg je er ook snel antwoord op. Zie het als een week in retraite.

Doordat het traject per email verloopt, kun je schrijven wanneer je wilt. Je zit niet vast aan reistijden of kantoortijden. Bovendien kun je in je eigen veilige, vertrouwde omgeving blijven wat het makkelijker maakt om naar binnen te keren.

Na deze week heb je een waardevol document met jouw inzichten en heb je geleerd hoe je zelf schrijven als innerlijk kompas kan gebruiken.

testimonials (van online training ritueel schrijven)

Margo Caspers
Margo Caspers
Lees verder
Het schrijven brengt mij nu veel rust. Als er veel met mij of in de maatschappij gebeurt, ontstaat er snel chaos en drukte in mijn hoofd door alle emoties die dan ontstaan. Boosheid, verdriet, het niet begrijpen wat er allemaal gebeurt. Vroeger kon ik daar lang last van houden, ik trok mij steeds verder terug in mijzelf of kon zomaar heel boos worden. Door het schrijven laat ik letterlijk los wat er allemaal in mijn hoofd zit; het kan eruit. Het creëert een brug, een uitgang, waardoor mijn emoties naar buiten kunnen. Mijn hoofd is weer leeg en er ontstaat rust.
Elisabeth van Heiningen
Elisabeth van Heiningen
Lees verder
Ik vind het de uitdaging om bij het schrijven steeds mijzelf als basis te nemen, en zo de meest eerlijke woorden op te schrijven. Niet - zo min mogelijk - beïnvloed door gedachten over wat een ander wil lezen. Door steeds weer die pen te pakken en woorden te laten opborrelen - ook als je gedachten kletsen dat alles nu wel gezegd en geschreven is. Dat gaat steeds makkelijker, en ik merk daardoor dat ik mezelf en mijn woorden meer vertrouw. Ze zijn precies hoe ze moeten zijn, omdat ik ze geschreven heb.

Zo ga je van start

Je meldt je aan door mij een mail te sturen. We spreken een datum af en na betaling ontvang je jouw eerste opdracht.

Er is geen wachtlijst. Je kan meteen van start.

De kosten zijn 295 euro incl. BTW.

Dit is inclusief: een week onbeperkt mailen. Elke werkdag en zaterdag ontvang je antwoord van mij. Na afloop heb je een persoonlijk document met jouw waardevolle inzichten en geleerd hoe je schrijven als innerlijk kompas kan gebruiken.

Therapeutisch schrijven

emailcoachtraject

295
incl. BTW
 •  

Verhalen bepalen hoe we onszelf zien en wat we mogelijk achten voor onszelf in de toekomst.

Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag per mail op info@gwynethleermakers.nl

Ik kies voor deze werkwijze omdat je op deze manier echt de antwoorden uit jezelf kan halen. Ik ben er alleen om je te wijze op zaken die ik tussen de regels doorlees en je te helpen de diepte in te gaan. Ik ben voorstander van gelijkwaardigheid en op deze manier kan ik naast je lopen. Als je fysiek naar een coach gaat, moet je van huis. Je komt in een praktijkruimte. Je zit in een stoel tegenover iemand. Vaak heb je toch het idee of verwachting dat de coach je een antwoord zal geven op je vragen. Natuurlijk zal de coach dit afwenden en zorgen dat jij je weer op jezelf richt. Toch zit er een ander persoon tegenover je waar je een bepaalde verwachting van hebt. In dit emailtraject ben je helemaal op jezelf gericht.

Doordat we niet bij elkaar in de kamer zitten, schrijf jij vanuit jouw eigen veilige ruimte. Je bent niet afgeleid door signalen die je oppikt als je bij mij bent, van mij of van mijn omgeving. Je staat daar dus los van. Dat komt naar mijn inziens het zelfonderrzoekproces ten goede. Je hoeft geen verbinding te hebben met de coach. Je moet juist verbinding met jezelf hebben. Uiteraard is het wel zo dat deze werkwijze jou moet aanspreken.

Je hoeft niet goed te zijn in schrijven, je hoeft ook niet foutloos te schrijven. Daar gaat het niet om. Je schrijft om uitdrukking te geven aan wat er in je leeft. Het gaat niet om ‘goed’ schrijven.

Je doet er goed aan om minimaal 1 uur per werkdag te reserveren. Wellicht heb je in de werkweek een vrije dag of in het weekend waardoor je wat langer aan een stuk de tijd hebt (bijvoorbeeld 2 tot 3 uur aan een stuk). Het is een intensieve week, maar in vergelijking met een coachtraject van een paar maanden kost het je minder tijd en zo heb je sneller resultaat.

Ik hecht waarde aan weten en ervaren. Weten in de breedste zin van het woord, door opleiding en blijvend (autodidactisch) leren.

Voor het weten heb ik een coachopleiding gedaan en heb ik me verdiept in (wetenschappelijke) onderzoeken, artikelen en boeken over therapeutisch schrijven. Momenteel werk ik aan een boek hierover.

Voor het ervaren heb ik trainingen en coaching gegeven aan groepen en individueel. En ik heb zelf ervaren dat schrijven heling en transformatie brengt door het schrijven van een autobiografische roman.

Je mailt jouw teksten naar mij en ik behandel deze uiteraard vertrouwelijk. Ik ben de enige die jouw teksten leest. Als het emailtraject is afgelopen zal ik alle documenten permanent van mijn computer verwijderen. Ik bewaar dus niets.