Dit weet bijna niemand

Volgens mij was ik een van de weinigen die het leuk vond om een scriptie te schrijven. Ik was zo gretig dat mijn mentor van de universiteit zei dat ik twee weken lang niets moest inleveren. Dat voelde als straf. Hoewel ik zijn goede bedoelingen achteraf wel begreep.

Ik schreef graag. Of het nu een scriptie was, persberichten voor de zwemvereniging of in mijn dagboek. Ik hield ervan en wilde er mijn werk van maken. Dus probeerde ik tijdens mijn studie te werken voor een sportjournalist. Ik zie het nog precies voor me. Ik zit trillend aan de telefoon met hem op mijn slaapkamer. Hij was enthousiast en ik mocht voor hem gaan schrijven. Hij zou contact met mij opnemen. Nooit meer iets van gehoord. Natuurlijk had ik zelf ook niet meer gebeld.

Tijdens mijn studie werkte ik bij de bank. Niet echt de meest enerverende plek, maar ik had klantcontact, mocht af en toe wat intypen en ik had leuke collega’s. Tijdens zo’n werkdag waarbij er weinig klanten aan mijn balie kwamen, zag ik een vacature voor redacteur bij Elle magazine. Mijn hart sloeg over. Dit wilde ik. Het maakte mij niet uit dat het in Amsterdam was. De hele dag schrijven over mode, daar kon je mij – toen ik begin 20 was – niet blijer mee maken.

Ik schreef een sollicitatiebrief. En kreeg al snel een standaard afwijsbrief terug. Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ik liet het er niet bij zitten. Ik nam contact op met de hoofdredacteur om de reden van de afwijzing te achterhalen. Nooit een reactie op gehad. Zelf ook niet de moeite genomen om nog contact op te nemen.

Mijn droomleven als schrijver, werd afgewezen. Het zat er niet in. Dus gaf ik op. Ik ging solliciteren bij een marktonderzoeksbureau en werd meteen aangenomen. Vanaf toen schreef ik onderzoeksrapporten.

Ik realiseerde me nooit eerder dat deze vroege afwijzingen belemmeringen waren op mijn schrijversreis. Dat ik die droom wel heel snel weer verborgen had gehouden toen het niet liep zoals ik hoopte.

Wat houdt jou tegen om te schrijven? Ben je ooit afgewezen? Wanneer heb je het op gegeven?

Als je hier iets over wilt delen. Doe het dan hier als reactie onder dit bericht.

Wil je afrekenen met jouw twijfels? Kijk eens bij mijn gratis training STORY | Magie & Meesterschap.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x