Dit is het geheim van succesvolle ondernemers

Het is een cliché titel voor een bericht. Ik weet het. En toch willen we allemaal weten of er een geheim recept is voor een succesvol leven. Het gevoel dat we iets over het hoofd zien blijft bestaan. Het idee dat er een magische wonderpil is, blijft aanlokkelijk.

En dat geldt niet alleen in het ondernemerschap, dat geldt op alle facetten van ons leven. Als er een snelle en gemakkelijke optie is naar geluk, gezondheid en geld dan nemen we die graag.

Die optie is er.

En die kan snel en gemakkelijk zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is daar voor te kiezen. En dat is niet zo simpel. Ik zie veel vrouwen om me heen met een ontzettende honger naar kennis. Ze volgen de ene training na de andere. Ze lezen tig boeken. Ze lezen artikelen. Ze bezoeken evenementen. Het vat van kennis wordt steeds groter. En wanneer wordt deze kennis getoond?

Niet of nauwelijks.

Ik was zo’n vrouw. En het is werk in uitvoering, want er is nog steeds veel kennis die ik niet deel. Ik had altijd het gevoel niet genoeg te weten. Nog niet klaar te zijn om anderen te helpen met wat ik wist. En ik zag altijd mogelijkheden om weer te verbeteren. En als ik nog niet perfect was, hoe kon ik dan een ander helpen?

En nu dan eindelijk het geheim van succesvolle ondernemers. Dit is iets wat zij wel doen en jij niet. En het is iets wat ik als kind van nature deed. En wat ik steeds minder ben gaan doen. Dit werd er tegen mij gezegd:

‘Pas op dat je niet in 7 sloten tegelijk loopt.’
‘Eerst denken, dan doen.’
‘Je lijkt wel een kip zonder kop.’
‘Denk er nu eerst eens goed over na.’
‘Slaap er nog een nachtje over.’
‘Weet je het zeker?’
‘Zou je dat nou wel doen?’

Het zijn allemaal overtuigingen die je weerhouden van actie. Ja, zo simpel is het: actie. Dat is de magische wonderpil. Dat is de snelle en gemakkelijke optie naar geluk, gezondheid en geld.

Actie.

Actie vanuit het hart. Voelen dat het goed zit en dan meteen actie nemen. Niet wikken en wegen. Geen kostbare tijd verspillen met ‘wat als… ‘ en ‘ja, maar..’ Actie nemen. De eerste stap zetten. In beweging blijven.

Wat ga jij vandaag doen om in actie te komen om met plezier aan je marketing te werken? Om te zeggen wat je werkelijk vindt? Om die blog te schrijven die je al heel lang wilt schrijven, maar waarvan je dacht dat niemand er op zit te wachten?

Wil je hulp? Schrijf je in voor een gratis typisch JIJ sessie van 30 minuten.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x