Dit doe ik in de zomer: hervinden van plezier in 4 stappen

Dit doe ik in de zomer: hervinden van plezier in 4 stappen

Zes weken vrij, niet gebonden aan de 25 vakantiedagen die ik in loondienst had. En ook geen discussie wie wanneer op vakantie  ‘mag’. En dat dan meer dan een halfjaar van te voren moeten aangeven. Dat vind ik zo fijn aan het ondernemerschap. En in de zomer sta ik daar extra bij stil.

Naast dat ik natuurlijk heerlijk ga genieten van de vakantie, vind ik het ook belangrijk om vakantie te hebben in mijn bedrijf. En dat vier ik als volgt.

Stap 1: Terugkijken

Ik gebruik de zomervakantie om terug te kijken. Wat ging er goed het eerste halfjaar? Vond ik dat ook leuk? Wil ik daar méér van doen? Het kan ook zijn dat iets heel goed ging, maar dat ik het niet meer zelf wil doen. Dan bekijk ik of ik het wil uitbesteden. Zoals bijvoorbeeld het plannen van mijn content. Dat gaat goed. Ik ben er snel in. Maar om nu te zeggen dat ik daarna dansend in de keuken sta van plezier. Dat dan weer niet.

Stap 2: Verlangens

Ik ga terug naar mijn verlangens. Zijn er nieuwe verlangens aan het oppervlak gekomen? Zoiets begint bij mij meestal met opruimen. Letterlijk. Alles wat door de drukte voor de vakantie is blijven liggen, ruim ik op. De chaos opnieuw ordenen. Structuur aanbrengen, zodat wensen en verlangens helder worden.

Stap 3: Acties

Welke acties ga ik nemen om deze verlangens vorm te geven? Ik heb een heel groot plan en in de zomervakantie wil ik het nóg helderder krijgen door er écht ruimte aan te geven. Vorige week sprak ik het voor het eerst uit. Nu ga ik er in de vakantie over lezen, over schrijven. Zo weet ik of het een echt verlangen is en welke eerste stap ik kan zetten. Die acties plan ik dan in voor na de vakantie. Ik maak er meteen ruimte voor in mijn agenda.

Stap 4: Marketing

De laatste stap die ik neem is het opnieuw bekijken van mijn marketingactiviteiten. Wat vind ik nog leuk en wat niet? Dat laatste schrap ik. En van dat andere doe ik meer. Zo heb ik steeds meer twijfels bij Facebook. Hoe het werkt in mijn marketing en voor mij? Die ga ik onderzoeken.

Wil je jouw marketing opnieuw bekijken in de zomer? Structuur brengen in de chaos en daar stap voor stap in mee worden genomen. Dan heb ik een online training voor je: van Passie naar Business. Voor deze zomereditie ontvang je alle stappen in 1 keer.

Start: vandaag.

 

Bekijk hier de details.

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x