De meeste adviezen komen hier op neer…

Als jij gevoelig bent, snel overprikkeld, heb je vast al heel vaak te horen gekregen dat we nu eenmaal in een maatschappij leven met veel prikkels. Dat we daar niet aan ontkomen. En dat jij een manier moet vinden om daar mee om te gaan.

Je hebt vast ook wel gehoord dat salesgesprekken nu eenmaal onderdeel zijn van het ondernemerschap. Je ontkomt er niet aan. Je kan dan maar beter zorgen dat ze leuk voor je worden. En ze toch doen. Want zonder salesgesprekken, ook geen sales en dus geen bedrijf.

Een hekel aan bellen? Zet je er maar gewoon over heen. Je ontkomt er niet aan. Bellen is nu eenmaal de beste manier om iets te verkopen aan iemand. Een mail kunnen ze weg klikken, in gesprek met jou aan de telefoon wordt het toch wat lastiger. Zet je er maar gewoon over heen, jij zult moeten bellen.

Podiumvrees? Je moet jezelf niet klein houden. Ga voor groots. Kom op, volg een training en stap dat podium op.

Werk je het liefst alleen? Je moet echt onder de mensen komen. Het is niet gezond om altijd maar alleen te werken. En twee weten toch meer dan een? En het is hartstikke eenzaam. Je moet echt anderen opzoeken. Samen is zoveel leuker. Ja, echt waar!

Een hekel aan netwerken? Dat denk je maar. Je bent vast bij de verkeerde netwerkgroepen geweest. En bovendien, het is nodig om zichtbaar te zijn. Je moet jezelf wel verkopen, anders kun je geen bedrijf runnen.

De meeste adviezen komen op hetzelfde neer: jij moet je aanpassen.

Het gedrag wat jij nu vertoont is niet goed. Je moet je aanpassen, want anders zul je niet….< vul maar in: succesvol, gelukkig, rijk, bekend, gewaardeerd etc >…..zijn.

En weet je wat hierin de grootste misleider is? En die wordt altijd gebruikt. Het is de nummer 1 reden waarom jij ervoor kiest om je toch aan te passen: de comfortzone.

Want doen wat bij jou past, dat lijkt verdacht veel op de comfortzone. En daar moeten we met z’n allen uitblijven. Want in de comfortzone groeien we niet. Daar is geen hoop voor verbetering. Daar worden we niet de beste versie van onszelf.

Dus passen we ons aan. Volgen we deze adviezen op. Want stel je voor, dat wij in de comfortzone blijven zitten? Dan wordt het bij voorbaat al niets.

En dat is de grootste misleiding en – ik durf het gewoon te zeggen – denkfout.

Ik heb deze denkfout ook gemaakt. Ik heb heel veel dingen gedaan onder het mom van uit mijn comfortzone. Totdat het aanpassen me opbrak. Ik voelde dat het niet paste. Het klopte niet.

Sindsdien vertoon ik onaangepast gedrag.

Ik kies er telkens weer voor om dingen op mijn manier te doen.
Geen dingen te doen die niet oké voelen alleen maar omdat anderen zeggen dat het zo moet.
Niet naar feestjes, evenementen, bijeenkomsten te gaan omdat het ‘hoort.’
Voer ik geen marketingkunstjes op.
Deel ik wat ik werkelijk vind, ook al lijkt het alsof de hele wereld iets anders vindt.
Doe ik niets om te bewijzen dat ik uit mijn comfortzone durf.

Lukt dat altijd? Nee,niet altijd. Maar wel steeds meer.

En hoe voelt dat? Als thuis.

 

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elisabeth
5 jaren geleden

Dankjewel voor deze heerlijke en goudeerlijke post! Ik ben er blij mee 🙂

5 jaren geleden

Zo herkenbaar. Van binnen voel ik dat er een andere mannier voor mij is om klanten te krijgen. Ik wordt alleen zo aan het twijfelen gebracht. Door al die adviezen en tips hoe je een bedrijf moet runnen. En ik ben er goed in om alle tips op te volgen, ik voel me alleen zo niet prettig in en als ik dat zeg dan zegt iedereen “dan kun je beter stoppen want zo kun je geen bedrijf runnen” of je krijgt geen klanten door achter je laptop te zitten”. Ik wordt er alleen maar gefrustreerder door want ik wil heel graag dat mijn coachbedrijf een succes wordt. Alleen de dingen die daar voor zouden moeten zoals jij beschrijft vind ik verschrikkelijk om te doen. En ik heb ze gedaan en uiteindelijk lukt dat ook niet. Dan zeggen ze “ja dat straal je ook uit en lukt het ook niet”. Zo fijn even jou blog te lezen. Een bevestiging over hoe ik denk dat dat ook kan werken. Groetjes Jacqueline

4
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x