De crux van dromen waarmaken

Een boek schrijven, dat is mijn droom. Bij het opschrijven of uitspreken ervan word ik al zenuwachtig. En toch wil ik schrijver zijn. Als ik mag kiezen – als alles mogelijk is – dan schrijf ik boeken. Dan creëer ik iets dat anderen inspireert, aan het denken zet en in beweging brengt. Geen vleugje blijdschap, maar intense vreugde. Zo’n gevoel in je onderbuik dat je krijgt als alles klopt.

Dat gevoel past bij schrijven voor mij. Hetzelfde gevoel krijg ik bij een nieuw boek of tijdschrift.

Stel je voor dat het me lukt om deze droom waar te maken door het simpelweg te willen. Dat is fantastisch, toch? Als het echt zo is dan moet toch iedereen dat weten?

Ik geloof dat het zo werkt. Echter niet op afroep. Het betekent dingen doen. En ik hoor je denken: “Wat dan? Zeg me wat ik moet doen!”.

En daar zit de crux van dromen waarmaken.

Ik kan je niet zeggen wat je moet doen. Je bewandelt eerst de weg om te ontdekken wat je passie is. Dat is dingen gaan doen waar je energie van krijgt, die je leuk vindt. Het is leren vertrouwen op je intuïtie. Vervolgens omarm je die passie. Je start een eigen bedrijf, zoekt ander werk of begint aan een nieuwe hobby.

Zo ontdek je steeds meer, je leert, je maakt fouten. Je zoekt een andere weg, probeert uit. Je voelt wat wel en niet klopt. Je leert steeds beter te vertrouwen op jezelf.

Of dit ooit stopt? Eigenlijk weet ik dat niet zo goed. Ik denk dat er na verloop van tijd weer een andere droom is die wacht om waargemaakt te worden. Waarom zou je maar één droom hebben?

P.S. Is jouw droom een eigen bedrijf beginnen? Lees dan hier meer over het van Passie naar Business programma.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x