Boekrecensie 100% puur jij altijd en bij iedereen

Zou je met jezelf willen trouwen? Schrijfsters Judith Webber en Pauline Sibbel beschrijven in dit boek hun reis naar het aangaan van duurzame relaties. En dat begint met de belangrijkste relatie, namelijk die met jezelf.

100% puur jij altijd en bij iedereen, de basis voor duurzame relaties, zakelijk en privé is geschreven door Judith Webber en Pauline Sibbel. Voor Judith Webber is dit haar derde boek. Ze schreef eerder Laat jezelf zien en Kies en ze kiezen jou. Het is de missie van Judith om de wereld puurder te maken. Dat doet ze als coach, trainer, schrijver en spreker. Voor Pauline Sibbel is het haar eerste boek. Ze traint mensen, teams en organisaties in de kunst van excelleren.

Vormgeving en schrijfstijl
Het boek is mooi vormgeven met aansprekende foto’s en citaten. Ook het formaat is praktisch en handzaam. De schrijfstijl is simpel en eenvoudig, dat wil zeggen dat het gemakkelijk leest. Dit is een boek dat je in een dag uitleest.

Inhoud
Het boek is opgebouwd uit drie hoofdstukken; waarom 100% puur jij?, waarom kiezen voor duurzame relaties? En hoe realiseer je duurzame relaties? Elk hoofdstuk begint met een gezamenlijke inleiding van de twee schrijfsters. Vervolgens delen Judith en Pauline hun ervaringen in aparte stukken.  Deze ervaringen zijn persoonlijk. Beide schrijfsters stellen zich open en kwetsbaar op.  Ze gaan echt met de billen bloot. Dat maakt het voor de lezer herkenbaar en geeft stof tot nadenken.

Lessen voor ondernemers
Het boek is niet specifiek voor ondernemers geschreven. Dat hoeft ook niet omdat er volgens de auteurs geen verschil is tussen zakelijk en privé. Dat is iets wat we voor onszelf hebben gecreëerd op het moment dat we zijn gaan werken. Waarom zou je tijdens je werk een masker opzetten? Hoe kun je een duurzame relatie aan gaan als je niet 100% jezelf bent? 100% puur jij zijn is niet gemakkelijk schrijven Judith en Pauline. Je moet constant bereid zijn jezelf onder de loep te nemen. Aan de slag gaan met je weerstanden en irritaties in de relatie met jezelf en anderen.  Het volgende citaat uit het boek sluit daar mooi op aan: ”De lessen in het leven komen meestal niet voort uit de geluksmomenten.”

Vooral inspiratie, weinig praktisch
In tegenstelling tot de eerdere boeken van Judith Webber vond ik dit boek weinig praktisch. Dat wil zeggen dat het vooral een boek is dat inspiratie brengt. Het zet je aan het denken. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de openheid en eerlijkheid van de schrijfsters. Dat vind ik erg krachtig. Dat maakt het ook leuk en nuttig om te lezen. Echter ligt er geen kant-en-klaar stappenplan. In de samenvatting van het boek worden er nog wel een paar vragen gesteld die jij als lezer kunt gebruiken om 100% puur jij te zijn, maar daar blijft het bij wat betreft praktische handvatten.

Dit boek is het lezen waard als je op zoek bent naar inspiratie en aan het denken gezet wil worden. Als je op zoek bent naar praktische adviezen, kun je beter het eerste boek “Laat jezelf zien” van Judith Webber lezen.

Deze boekrecensie heb ik geschreven in opdracht voor Hallo! community van de Kamer van Koophandel.

Je kunt het boek hier bestellen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x