Stop met pleasen – Andrea Mathews

Stop met pleasen – Andrea Mathews
Denk eens aan jezelf (en niet altijd aan die ander)

Toen ik in november 2019 het maandthema  – zuivere intentie – ging voorbereiden voor STORY | Membership, kwam het boek “Stop met pleasen” voorbij. Ik weet niet eens meer waar ik het heb gezien, maar ik downloadde een gratis fragment en na het lezen van de eerste zinnen wist ik dat ik dit boek moest lezen. Hoewel ik toen nog in de veronderstelling was dat ik het pleasen al lang achter me had gelaten.

Ik las dit op een van de eerste pagina’s:

De pleaser ziet zichzelf als een goed persoon die altijd zijn best doet om een nog beter mens te worden, dit wordt het centrale levensthema van zo iemand. Al het andere is ondergeschikt aan dit centrale thema. Ze moeten goed zijn en anderen moeten haar als een goed persoon beschouwen. Die identiteit is een masker en een kostuum waarvan veel mensen geen idee hebben dat ze dit dragen.

Dat sloot wel aan bij mijn thema zuivere intentie. Want als je intentie is om een goed mens te zijn, hoe zuiver is dat dan? En gebruikte ik zelf mijn thema niet om ‘het goede te laten zien’ in plaats van het ‘authentieke.’

Ik zie het altijd als volgt voor me. Ik loop in een huis en in sommige kamers is het licht aan en ben ik me bewust van alles wat er is. In andere kamers is er misschien een kaarsje aan en wordt een deel verlicht. En andere kamers zijn donker. Een boek als dit, zorgt ervoor dat ik de lichtknop vind of in elk geval een lucifer om een kaars aan te doen. En zo wordt weer een deel zichtbaar wat voorheen verborgen was.

Bestel paperback via bol.com: Stop met pleasen van Andrea Mathew
Bestel het ebook via bol.com: Stop met pleasen – Andrea Mathews

Of lees het ebook op Kindle en bestel via Amazon: Stop met pleasen van Andrea Mathews

 

_______________

De links op deze pagina zijn affiliate links van het partnerprogramma van Bol.com en Amazon.
Ik beveel alleen boeken aan die ik zelf heb gelezen en die ik waardevol vind om te delen.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x