Blik verruimen

Afgelopen zaterdag was ik in de Tweede Kamer. De man van mijn zusje werkt bij de VVD en nodigde ons uit om de open dag te bezoeken. Nu heb ik geen politieke aspiraties, maar ik ben toch gegaan. Eigenlijk juist daarom.

De hele dag zijn we bezig om onszelf in hokjes te plaatsen. En het gebeurt niet altijd bewust. “Ik houd nu eenmaal niet van sport”.  “Ik ben geen type om thuis te blijven.” “Met politiek heb ik niet zoveel.” “Ik ben geen stilzitter.” Het zijn allemaal overtuigingen.

Soms is het leuk om iets te doen wat tegen die overtuiging ingaat, om je blik te verruimen. En zo bezocht ik de Tweede Kamer. Tijdens de rondleiding zag ik hoe mooi en bijzonder het gebouw is. Zoals de handelingenkamer waar voor het digitale tijdperk alles werd genoteerd wat in de kamer werd gezegd. Hier rechts op de foto.

En we namen deel aan een simulatiespel in de kamer. Niet verwacht dat ik zoveel zo lachen die dag. Doe een keer iets wat je normaal gesproken niet zou doen. En je hoeft er echt niet naar op zoek. Er komt vast iets op je pad, zeg dan gewoon ja.

P.S. Helaas heb ik de foto’s met mijn mobiel moeten maken. Ik zal nog een keer terug moeten.

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

Altijd bijzonder om eens een kijkje te mogen nemen in de Tweede Kamer. Ik ben er zelf ook een aantal keer geweest en het blijft interessant om te zien. Toevallig was het bij mij ook bij een open dag van de VVD!

2
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x