Betekenis ervaren

Ik wil een verschil maken. Dat was de belangrijkste reden om als ondernemer te starten. Al gauw kwam ik erachter dat ik helemaal geen verschil maakte. Ik deed wat ervan mij werd verwacht. Ik deed zoals alle anderen. Daar vond ik wel van alles van. Dat sprak ik ook uit als ik ’s avonds op de bank voor de televisie zat. Daar bleef het bij.

Ik durfde niet echt keuzes te maken. Ik wilde alles vasthouden wat ik had en tegelijkertijd alles helemaal anders. Met als gevolg dat ik telkens twijfelde. Terwijl ik diep vanbinnen precies wist wat ik wilde en zelfs ook hoe ik dat gerealiseerd moest krijgen. Maar ik was bang. Bang om bestaande klanten te verliezen. Bang om geen nieuwe klanten te vinden. Bang om ergens niet bij te horen. Bang om juist wel ergens bij te horen. Bang om een conflict te krijgen. Bang voor van alles. Maar weet je waar ik het meest bang voor was? Dat ik uiteindelijk een leven zou leiden waarvan mijn beslissingen genomen zijn vanuit angst en niet vanuit liefde. En ik realiseerde me dat ik daar het verschil mee kan maken.

Door ervoor te kiezen om niet meer bang te zijn.
Om mijn angst aan te kijken.
Om angst te voelen.
Om angst los te laten.

Uiteindelijk durf ik nu te kiezen voor het werk dat mij al vanaf 2017 duidelijk is. Dat werk heeft: story medicine. Ik geloof en weet dat verhalen helend werken. Door naar je eigen verhaal te kijken, heel je wonden uit het verleden. Door uitdrukking te geven aan wie jij bent, vind je betekenis in je leven. En ja, dat is ook eng. Maar de vreugde die het brengt is vele malen groter. Al besef je dat pas op de lange termijn.

Dat is mijn werk. Dat is wat ik te doen heb. Daarin kan ik het verschil maken.

En ik weet zeker dat jij nu ook iets voelt als je dit leest. Een diep verlangen dat je weg hebt gestopt. Dar je klein en onbeduidend hebt gemaakt. Waarvan je steeds zegt dat het niet belangrijk genoeg is. Dat jij er nog niet aan toe bent. Of dat er geen geld mee te verdienen is. Dat verlangen, dat is het ene ding waar je naar op zoek bent. Laat het toe. En de rest volgt vanzelf.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x