Ben jij ook op zoek naar de perfecte werk-privé balans?

Op zoek naar de perfecte werk-privé balans, die zul jij als (werkende) moeder regelmatig tegenkomen. Dat was ik eerlijk gezegd ook een hele tijd. Maar op de een of andere manier heb ik de juiste werk-privé balans nooit gevonden. En weet je, ik zoek ook niet meer.

Waarom lukte het mij (en jou misschien ook) niet om de juiste werk-privé balans te vinden?

Heel simpel. Omdat deze niet bestaat.

Dus stop maar met zoeken.

Je gaat het niet vinden.

Heb jij je weleens afgevraagd waarom je mensen die werk doen wat ze het allerliefste doen nooit over de werk-privé balans hoort?

Het is niet aan de orde. Zij zijn al in balans omdat ze hun hart volgen en hun ware ik laten zien. Ze kijken niet uit naar die ene vrije dag of die week vakantie omdat ze dan eindelijk iets leuks gaan doen.

Volgens mij gaat het dus niet om de perfecte werk-privé balans, maar gaat het om een balans tussen wat je graag wilt doen en wat je op dit moment doet. Als daar een heel groot verschil in zit, ervaar je onrust.

Zo dacht ik ooit tijdens mijn baan als marketing manager – overigens al voordat ik moeder werd – dat een dag minder werken mij zou helpen om lekkerder in mijn vel te zitten. Gelukkig keurde mijn leidinggevende het niet goed, waardoor ik heel erg kwaad was. Maar wel noodgedwongen aan de slag ging met mezelf.

Uiteindelijk was mijn conclusie dat ik liever iets anders deed. En vanaf het moment dat ik steeds meer ging doen wat ik het allerliefste deed, werd de werk-privé balans steeds minder belangrijk.

Het klinkt nu misschien alsof het allemaal heel gemakkelijk is.  Zo van, ga gewoon doen wat je leuk vindt en de rest volgt vanzelf.

Dat is niet zo. Het is niet gemakkelijk. Er komen beren op de weg. Je krijgt te maken met angsten, belemmeringen en twijfels <link wat belemmert jou>. Maar alles wat je overwint, komt niet meer terug.

Dus stop met zoeken naar de perfecte werk-privé balans en ga gewoon dromen over wat je het allerliefste wilt doen. En nog belangrijker zet je dromen om in daden. Een klein begin is de eerste stap.

Welke eerste stap zet jij?

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x