Authenticiteit is iets wat je kiest

Authentiek zijn is niet iets wat je bent of niet. Het is niet net als schoenmaat 37 hebben (in mijn geval). Het is een keuze. Je kan er voor kiezen om authentiek te zijn.

Toen ik in 2013 begon als ondernemer was mijn doel om bedrijven te helpen met authentieke marketing. Ik werd vaak enthousiast onthaald, als het ging om het marketinggedeelte. Het authentieke bleef altijd wat achter. En dat lag niet alleen aan die bedrijven. Ik vond het op dat moment zelf ook lastig om authentiek te zijn. Ik zei namelijk niet altijd wat ik echt vond. En vaak wist ik ook niet eens wat ik vond omdat ik zo verstrikt was in ‘hoe het hoort.’

Pas toen ik mijn binnenwereld echt serieus ging nemen, ontdekte ik dat authenticiteit voor mij heel belangrijk is. Ik zei vaak: ‘Ik wil gewoon dat het echt is, anders laat maar zitten.” En mijn gevoeligheid zorgt er ook voor dat ik door die onechtheid heen prik. In eerste instantie zette ik me dan enorm af. Waarom verkochten mensen dingen die ze zelf niet gebruikte? Waarom willen bepaalde bedrijven ons alleen maar nog meer spullen laten kopen? Waarom doen mensen alsof ze het leuk vinden op familiefeestjes?

Tot ik toch weer besloot om naar mezelf te kijken. Want was ik dan zelf wel zo authentiek? Was ik nu degene die nooit aan een familiegelegenheid mee deed, terwijl ik liever ergens anders was? Of was ik degene die altijd heel eerlijk was naar mijn klanten? Het antwoord was twee keer nee.

Dus ik vond authenticiteit wel belangrijk, maar had er zelf ook moeite mee. Na het schrijven van mijn eerste boek, was ik een stap dichterbij. Omdat ik ruimte gaf aan een groot verdriet wat lange tijd als een mistgordijn over mijn authentieke ik lag. Daarna begon ik het schrijven steeds meer te integreren in mijn dagelijks leven. Ik schreef om mezelf beter te leren kennen. Ik schreef om te dealen met mijn emoties. En ik schreef om mijn ware verlangens naar boven te halen. En zo lukte het mij om steeds authentieker te zijn.

Wil je weten wat jij vandaag nog kan doen om je authentieke natuur zichtbaar te maken? Doe dan hier de test.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x