Authenticiteit, de hype voorbij

Eerlijk is eerlijk. Een tijd heb ik de term authenticiteit vermeden. Ik gebruikte dan woorden als eigenwijs of uniek. Ook weer om de dooddoener jezelf zijn te vermijden. Uiteindelijk is jezelf zijn, authentiek zijn, trouw aan jezelf, toch waar het omgaat. Het is niet een of andere trend die weer overwaait zoals smalle pijpen of wijde pijpen (van je broek ;)).

Het is een groeiende beweging van steeds meer mensen die op zoek zijn naar een goed leven. Die het juiste willen doen en zoeken wat het juiste dan is. Voor henzelf en voor hun omgeving. Het gaat allang niet meer alleen over geld en macht. Dat zag ik al toen ik als leidinggevende werkte en jonge mensen onder mijn hoede had. Waar ik nog geïnteresseerd was in een auto en laptop van de zaak, waren zij meer geïnteresseerd in vrije dagen en flexibel werken. Zij wilden doen wat ze belangrijk vonden, waar ze plezier in hadden en dat reikte verder dan een goede baan met allerlei extra’s.

Steeds meer mensen zien in dat heel hard werken niet de oplossing is voor een gelukkig leven. Dat steeds meer spullen geen voldoening brengen. En dat met z’n allen de hele wereld over reizen om alle uithoeken van de wereld te zien niet meer houdbaar is.

Mensen ontkennen hun eigen natuur en dat reflecteert zich in de natuur om ons heen. Bomen kappen voor het plaatsen van windmolenparken. Het lijkt de omgekeerde wereld. Een eeuwenoude boom kappen om 2 huizen extra te kunnen bouwen, lijkt bizar. We hoeven niet allemaal in een hutje op de hei te gaan zitten en te leven uit een koffer. Wat we wel kunnen doen is kijken naar onze eigen natuur. Authentieke keuzes maken. Trouw zijn aan wat wij ten diepste verlangen in dit leven. Dan hoeven we geen geluk meer na te jagen, dan zal het er gewoon zijn.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x