5 Verhalen die jij kan vertellen in jouw bedrijf

Liever luisteren? Dat kan hier.

Jouw leven is een verhaal en je bent zelf de schrijver ervan. Je komt dat weleens tegen op een tegeltje op Instagram. Je wordt dan opgeroepen je eigen verhaal te herschrijven. Maar wat betekent dit nu echt? En waarom zou je het doen?

Je hebt misschien weleens gehoord van de Reis van de Held van Joseph Campell. Zo niet, geen paniek, ik leg het even uit. Uit talloze mythen en sagen heeft hij een blauwdruk voor een verhaal gehaald. Dat heeft geresulteerd in twaalf stappen. De stappen die de held in het verhaal doorloopt. De held is een mannelijke archetype. En de meeste verhalen vormen dit format. Simpelweg omdat de meeste verhalen uit de oudheid verteld werden door mannen. Vrouwen hadden het veel te druk met zorgen en werken op het land (aldus Joseph Campbell zelf).

Deze archetypische verhalen zitten in ons collectief onderbewustzijn. Zonder dat wij het beseffen, leven wij deze verhalen. Zoals je een boek leest of een film kijkt waarvan je denkt: dit gaat over mij. Dat komt omdat jij je dan herkent in het archetype.

Die herkenning maakt meteen duidelijk wat de kracht van verhalen is. Omdat levens archetypische verhalen zijn, vormen ze ook de structuur van zo’n verhaal. Als je je daar bewust van bent, kun je dit gebruiken. In de zin dat je gaat inzien dat bepaalde fasen in jouw leven, onderdeel zijn van het verhaal. Dat jij niet de enige bent die ze doormaakt, maar dat ze juist universeel zijn. Als je hierover schrijft, raak je mensen op onbewust niveau.

Ik heb vijf verhalen voor je die je kan delen in jouw bedrijf.

  1. Een droom die je hebt waargemaakt
  2. Iets waar je boos om bent
  3. Iets dat jou opvalt in jouw vakgebied
  4. Een keerpunt in jouw leven
  5. Oplossing die jij toepast

Ik heb een pdf gemaakt met:

  • Deze vijf onderwerpen
  • Hulpzinnen die ervoor zorgen dat je meteen gaat schrijven.
  • Wat het je oplevert om dit verhaal te vertellen.

Je kan ze hier downloaden (zonder invullen naam en e-mailadres)

Download de pdf hier

Schrijf je zo’n verhaal en deel je het? Tag mij dan op Instagram @gwynethleermakers of op Facebook @gwynethleermakerspagina. Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Gwyneth

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x