5 Signalen dat je op zoek moet naar ander werk

Moet je nu wel of niet van baan wisselen? Of wil je misschien voor jezelf beginnen? Je twijfelt. Je weet het niet.

Dit zijn de signalen dat je op zoek moet naar ander werk.

Je leest dit artikel

De titel van dit bericht heeft jouw aandacht getrokken. En je leest het vast niet voor een ander, toch?

Je hebt op zondag een vervelend onderbuikgevoel

Dit weet ik nog goed uit de tijd dat ik nog in loondienst werkte. Elke zondag zag ik enorm op tegen de maandag. Het vervelende onderbuikgevoel was kenmerkend voor de zondagavond. Heb jij dat ook?

 Je vertoont uitstelgedrag

Natuurlijk stel je ook weleens dingen uit als je je werk wel leuk vindt. Maar het is wel een signaal. Waarom zou je iets uitstellen dat je leuk vindt om te doen? Toen ik mijn werk niet meer zo leuk vond zat ik uren op het internet te surfen. In die tijd heb ik echt veel kleding gekocht, allemaal online.

Je klaagt veel over je werk

Je komt thuis en je kunt niet uitgepraat raken over je werk. En je hebt het niet over alle leuke projecten, nieuwe klanten of gezellige collega’s. Je praat over alles wat niet goed is gegaan, over de vervelende sfeer, over gemene opmerkingen van collega’s en over alles wat jou belemmert om je werk goed te doen.

 Je bent jaloers

Dit is even slikken. Ik geef het eerlijk toe, ik was het ook. Ik was echt jaloers op mensen die hun werk deden vol overgave. Op mensen die ervoor geboren leken te zijn. Dat wilde ik ook zo graag. Het lijkt me een duidelijk signaal .

 

Er zijn vast nog meer signalen. Wat was voor jou een signaal dat je ander werk wilde doen?

Deel het in een reactie onder dit bericht.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x