5 eigenschappen van succesvolle ondernemers

Je wilt graag voor jezelf beginnen, maar op de een of andere manier is het er nog niet van gekomen om de eerste stap te zetten.

Je bent echt niet de enige, hoor. Bij mij heeft het bijna 2 jaar geduurd voordat ik ging doen wat ik echt leuk vond. Ik twijfelde constant en probeerde telkens weer wat anders. Mijn zoektocht heeft me ook wat opgeleverd. Ik heb veel geleerd door een opleiding te volgen, verschillende cursussen te doen en veel boeken te lezen.

Langzaam werd me duidelijk dat succesvolle ondernemers veel op elkaar lijken. En volgens mij bepalen deze 5 eigenschappen hun succes.

1: Ze durven groot te dromen.

Ze durven te dromen en maken hun droom niet kleiner. Ondanks angst of zelftwijfel gaan ze voor hun grote droom en niet voor een afgeslankte versie ervan.

2: Ze stellen doelen.

Deze ondernemers zetten een stip aan de horizon. Ze weten waar ze naar toe willen. Ze ondernemen actie die hun dichter bij hun droom brengt. Op deze manier houden ze focus.

3: Ze werken hard.

Dit voelt misschien als een koude douche, maar ondernemers werken hard. Hard werken wil niet per se zeggen lange dagen maken. Het wil zeggen doen wat nodig is om je doel te bereiken. Het betekent offers maken, zoals een keer niet op vakantie gaan, niet naar het feestje of een ander de kinderen van school laten halen. Ze zijn echt bereid hun doel te halen.

4: Ze zorgen goed voor zichzelf.

Dit lijkt haaks te staan op het voorgaande. Het gaat om het evenwicht tussen werk en rust. Succesvolle ondernemers weten dat altijd maar hard doorwerken en doorgaan hen beperkt in effectiviteit en productiviteit. Ze nemen dus geregeld rust zodat er ruimte ontstaat voor inspiratie.

5: Ze geloven in zichzelf.

Wat mij betreft vergeet je alle bovenstaande eigenschappen, als je deze maar onthoudt. Dit is het allerbelangrijkste: geloof in jezelf. Succesvolle ondernemers geloven allemaal in zichzelf. Ze geloven dat wat zij doen nodig is.

Valt jou ook iets op aan deze eigenschappen?

Deze eigenschappen vereisen niet een speciaal talent. Je kunt ze gewoon meteen toepassen. En misschien wil je een beetje tegenstribbelen, want eigenschap 5 is wel een lastige. En daarvan zeg ik: “Fake it till you make it. “

Zeg elke dag tegen jezelf: Ik geloof in mezelf. Hoe vaker je het herhaalt, hoe beter het blijft hangen. En er komt een dag dat jij het echt gelooft!

Wil jij van je passie een business maken? Lees hier verder en ontvang het 5-stappenplan.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x