3 Tips voor moeders met een eigen bedrijf

Ben jij net als ik moeder en ondernemer? Dan weet je dat het niet altijd even gemakkelijk is om je bedrijf uit te bouwen en te zorgen voor je kinderen.

Als ik echt eerlijk ben vind ik het best zwaar, zo’n tweede kindje. Ik had het allemaal wat rooskleuriger ingeschat. En ben de afgelopen maanden echt bezig geweest met een nieuw evenwicht te zoeken. En of ik het heb gevonden, weet ik nog niet.

Wat mij op dit moment helpt zijn de volgende 3 tips.

Misschien werken ze ook voor jou.

Tip 1: Maak een realistische weekplanning

Het woord realistisch staat er niet voor niets voor. Waarschijnlijk werk jij met een weekplanning, of dat nu een desk planner, een white board of de agenda van je telefoon is, maakt niet uit. Je plant je zaken, zo deed ik het ook.

Is het ook realistisch?

Ik dacht dat ik in de slaapjes van mijn baby heel veel kon doen. Wat ik wilde en wat daadwerkelijk gebeurde lag mijlenver uit elkaar. En dat geeft – zacht uitgedrukt – geen voldoening.

Wat mij geholpen heeft is om 1 prioriteit per dag uit te kiezen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste accepteren dat op dit moment ik niet zo veel gedaan krijg als ik zou willen.

En heb jij een realistische weekplanning?

Tip 2: Sta op voordat je kinderen wakker zijn.

Voor mijn tweede zwangerschap deed ik dit altijd en ik vond het heerlijk. Sinds deze week ben ik er ook weer mee begonnen. Opstaan voordat je kinderen wakker zijn betekent de dag rustig beginnen, jezelf in alle rust opknappen en aankleden, de ontbijttafel klaar zetten of misschien je e-mail checken, een blogpost schrijven of je werkdag in alle rust voorbereiden.

Tip 3: Wees flexibel

Jij weet als geen ander dat een straks schema volgen met kinderen niet zo veel zin heeft. Zo heeft de baby weleens geen zin om meteen te gaan slapen, plast je peuter in zijn broek op het moment dat jij de deur uit wil gaan of is je kleuter ziek als je een gesprek hebt bij een belangrijke klant.

Het gebeurt. En het is niet te controleren. Vind ik ook jammer.

Hulptroepen zijn gewenst.

Ik heb het geluk dat mijn schoonmoeder om de hoek woont, niet werkt en graag oppast. In noodgevallen kan ik daardoor vaak bij haar terecht.

Heb jij hulptroepen om je heen verzameld?

En misschien wel het allerbelangrijkste. Wees zelf flexibel. Natuurlijk word je onder gespuugd op het moment dat je net weg wil gaan. En ik zal eerlijk zijn, ik ben dan echt helemaal niet heel zen. Dan baal ik en ben ik boos. Maar het helpt niet. Wat wel helpt is iets anders aantrekken, bellen dat je later bent en gewoon weer verder gaan waar je gebleven bent.

Laat jezelf gewoon niet zo opjagen (zeg ik vooral tegen mezelf)

Heb jij nog tips?

Deel ze gerust!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x